'Animal Master-Cat' by Ruo Zhang
'Animal Master-Cat' by Ruo Zhang
'Animal Master-Cat' by Ruo Zhang
'Animal Master-Cat' by Ruo Zhang
'Animal Master-Cat' by Ruo Zhang
'Animal Master-Cat' by Ruo Zhang
'Animal Master-Cat' by Ruo Zhang
'Animal Master-Cat' by Ruo Zhang
'Animal Master-Cat' by Ruo Zhang
'Animal Master-Cat' by Ruo Zhang

'Animal Master-Cat' 2021

Ruo Zhang

BronzeAcrylic paintMetalPaint
35 ⨯ 27 ⨯ 12 cm
ConditionExcellent
€ 2.995

Galerie Kunstbroeders

 • About the artwork
  Zhang Ruo(Zhang Qiang) is geboren in Hefei Provincie in 1982. Nadat hij in 2006 afstudeerde aan de Hebei Normal University begon hij ion 2011 zijn eigen studio in Beijing. Hij won met zijn brozen kunstwerken diverse prijzen waaronder de ’12th Asian Carving Competition in Dagen en in 2017 het certificaat van Art Nova voor de beste kunstenaar.

  Hij heeft deelgenomen aan diverse groepen en solo tentoonstellingen in China; Hong Kong; Japan en Duitsland.

  De serie ‘Animal Master’ bestaande uit diverse dieren die op de achterzijde van een meubelstuk staan. Geïnspireerd door een oud vies krukje wat hij op een marktje zag en wat hem de herinneringen van zijn vroege jeugd deed oproepen. Een verhaal van zijn moeder ten tijde van de culturele revolutie in China. De intellectuelen uit het dorp van zijn moeder, waaronder de leraren van de locale dorpsschool waren opgepakt door de Rode Garde en werden op het dorpsplein verhoord staande op de onderkant van een krukje of stoeltje met hoge hoeden op. Een scene die zijn moeder als erg verdrietig heeft aangegrepen. Zo begon Zhang Ruo met een varkentje dat op de pootjes van een krukje stond met zijn ogen dicht, zodat het leek alsof hij aan iets dacht. Grappig maar ook absurd. Later voegde Zhang Ruo andere dieren aan de serie toe. Dieren die dicht bij de mensen staan. Zo dicht dat hun eigen woon situatie bijna verdwenen is. Ze moeten zich in stand houden met een stabiele en elegante houding. Het doet ons een spiegel voorhouden volgende de kunstenaar die vindt dat wij iets van de dieren in zijn beelden kunnen leren.
 • About the artist

  “Romanticism is precisely situated neither in choice of subject, nor exact truth, but in the way of feeling.” – Charles Baudelaire

  The quote from the French poet Charles Baudelaire perfectly sums up Zhang Ruo Yu’s character and his attitude towards his creations. Zhang sets about seeking a thread, a theme, a style, in the realm of myths and legend, something that gives free rein to a sense of romanticism. He weaves from that thread intimate works of bronze that capture subtle depths of emotions and a sense of aspiration towards the infinite.

  Zhang has a wry sense of humour, as his Stray Dogs series attest Yet there is always a thoughtfulness and subtle melancholy to Zhang’s creations and a recognition that at the heart of all romanticism is suffering.

  1978 Born in Changsha, Hunan
  2001 Graduated from Guangzhou Academy of Fine Arts, China
  Worked for Guangzhou Sculpture Development Pte Ltd after graduation
  2006 Obtained his Master’s degree from the Academy of Arts & Design, Tsinghua University, China. Studied under Professor Wei Xiaoming
  Currently working on rack sculpture and environmental sculpture projects

  Member of China Sculpture Institute
  Member of China National Arts and Crafts Society
  Member of the Association of Asian Contemporary Sculptors

Are you interested in buying this artwork?