About the artist

Lion Arie feijen (1947) groeide op als zoon van de schilder Leo Feijen. Zo werden hem zijn eerste schildervaardigheden bijgebracht. Er bestond nooit twijfel over of Feijen het werk van zijn vader voort zou zetten. Het streven naar ultieme perfectie is zijn grote drijfveer. In zijn werk kun je altijd drie elementen herkennen: schoonheid, realiteit en romantiek. Elk schlderij is het resultaat van... Read more

Lion Arie feijen (1947) groeide op als zoon van de schilder Leo Feijen. Zo werden hem zijn eerste schildervaardigheden bijgebracht. Er bestond nooit twijfel over of Feijen het werk van zijn vader voort zou zetten. Het streven naar ultieme perfectie is zijn grote drijfveer. In zijn werk kun je altijd drie elementen herkennen: schoonheid, realiteit en romantiek. Elk schlderij is het resultaat van een creatief proces met een uitgebalanceerde combinatie van deze drie elementen.

Een kenmerkende eigenschap van het werk van Feijen is het warme kleurgebruik en de zeer gedetailleerde stofuitdrukking. Steeds meer schilders houden zich weer bezig met het klassieke stilleven, maar slechts een klein aantal blinkt hierin uit. Feijen is een van de weinige 'moderne meesters' voor wie de verf geen geheimen meer herbergt. Zijn grote kracht is de sfeer die hij creeert en de kunst van het weglaten. Zijn stillevens oogsten grote waardering

Feijen houdt niet van publiciteit. De kunstenaar heeft 1 uitdaging: zichzelf steeds weer te overtreffen binnen het door hemzelf gekozen werkterrein: het stilleven. Tot voor kort werd zijn werk slechts in het buitenland getoond, omdat zijn vader dit zo deed, en de zoon zijn klantenkring overnam. Zijn schilderijen kwamen terecht bij een exclusief publiek door galeries in Duitsland en Engeland (oa. Harrods). Hij werd ook uitgenodigd om deel te nemen aan het prestigieuze Birds in Art Event in de V.S.

Feijen in Nederland; het moest een keer zover komen. Een Nederlander die niet in zijn eigen land exposeerd dat is toch een beetje vreemd. Galerie Honingen heeft het voorrecht zijn werk al sinds enkele jaren ten toon te mogen stellen.

 

Artworks

Filter Artworks
  • Category
  • Price
  • Style
  • Colour
  • Properties
  • Art dealer
Clear all filters
Showing 2 Artworks
Sort byRecently added

Art dealer featuring this artist