About the artist

De in Afferden woonachtige kunstenaar Rob van den Broek heeft in zijn werkzaamheid als bronsgieter heel veel beelden de revue zien passeren.Het volledig beheersen van de techniek van het brons gieten is voor hem als kunstenaar de uitdaging het randje van het mogelijke op te zoeken. Iets totaal nieuws maken is eigenlijk onmogelijk. Maar Rob van den Broek wilde met zijn werk toch proberen af te... Read more

De in Afferden woonachtige kunstenaar Rob van den Broek heeft in zijn werkzaamheid als bronsgieter heel veel beelden de revue zien passeren.
Het volledig beheersen van de techniek van het brons gieten is voor hem als kunstenaar de uitdaging het randje van het mogelijke op te zoeken.

Iets totaal nieuws maken is eigenlijk onmogelijk. Maar Rob van den Broek wilde met zijn werk toch proberen af te wijken van alles wat hij gezien heeft.

Rob bouwt zijn beelden geheel op in was. Daarna worden er delen uitgesneden. Hierdoor ontstaat een nieuw concept waarbij de oorspronkelijke vorm naar de achtergrond verdwijnt.

Doordat Rob van den Broek de techniek van het bronsgieten zeer goed beheerst kan hij het randje van de mogelijkheden die de giettechniek toelaat, opzoeken. Ieder beeld is voor hem zo weer een nieuw experiment!

Rob van den Broek heeft 3 lijnen in zijn werk: Torso’s, Portret en Natuur.

Artworks

Filter Artworks
  • Category
  • Price
  • Style
  • Colour
  • Properties
  • Art dealer

6 artworks for sale by Rob van den Broek

Sort byRecently added
All artworks