LOVE’S JEWELLED FETTER / THE BETROTHAL RING    by Lawrence Alma-Tadema
Scroll to zoom, click for slideshow

Lawrence Alma-Tadema

LOVE’S JEWELLED FETTER / THE BETROTHAL RING 1896

€ 3.150

Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge

Enquire about this artwork

About the artwork

LOVE’S JEWELLED FETTER / THE BETROTHAL RING Heliogravure naar het schilderij (Opus CCCXXVIII) van Lawrence Alma-Tadema uitgegeven door Arthur Tooth in 1896. Gesigneerd in potlood door Alma-Tadema. Later met de hand gekleurd. Afm.: 51 x 36 cm. Een voorstelling als Love’s Jewelled Fetter wordt veelal uitgelegd als een onderdeel van een moderne verlovingsceremonie in een Romeinse setting. In de Romeinse traditie echter, was het presenteren van een ring van minder belang dan in de moderne betekenis. Een schijnbaar rechttoe rechtaan voorstelling van een verloving als deze, kan daarom ook anders worden uitgelegd. Misschien is de ring die de vrouw laat zien geen verlovingsring, maar slechts een duur geschenk van een geliefde. Immers, het woord Fetter d.w.z. keten/boei in de titel van dit werk, duidt er niet echt op dat er romantiek in het spel is. En gezien het feit dat de vrouw er opgesmukt bij zit, zou kunnen worden geinterpreteerd dat het in de voorstelling gaat om een minnares die haar geliefde om zijn rijkdom waardeert, in plaats van om huwelijkstrouw. Aan de zuil boven de dames hangt een portret van een man. Op de opengeslagen luiken er van staat ama me : houd van mij. Deze aansporing spreekt wellicht nog meer voor de alternatieve interpretatie. Prijs: VERKOCHT

About the Artist - 23 more artworks

Sir Lawrence Alma-Tadema was born on the 8th of January in 1836. He grew up Dronrijp in the Netherlands.

He was educated at the Royal Academy of Antwerp in Belgium.

Alma-Tadema became famous for his paintings on his depictions of the luxury and decadence of the Roman Empirewith languorous figures set in fabulous marbled interiors or against a backdrop of dazzling blue Mediterranean Sea and sky.

Though admired during his lifetime for his draftsmanship and depictions of Classical antiquity, his work fell into disrepute after his death, and only since the 1960s has it been re-evaluated for its importance within nineteenth-century English art.

In 1870, he settled in England, here he lived for the rest of his life. He died on the 28th of June in 1912, he was buried in a crypt in St. Paul's Cathedral in London.

Artwork details